Biobased verf

Bij de productie van de Copperant schildersverven wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van biobased grondstoffen in plaats van grondstoffen met een fossiele oorsprong. De kwaliteit en de prestatie van de verf staan hierbij altijd centraal. Copperant laat zien dat verf gemaakt van biobased grondstoffen uitmuntend presteert en bovendien een forse positieve bijdrage levert aan het terugdringen van het CO2 gehalte in de atmosfeer.

 

Een biobased grondstof is hernieuwbaar materiaal van plantaardige oorsprong. Deze plantaardige grondstoffen zijn in theorie onuitputtelijk in tegenstelling tot fossiele grondstoffen (aardolie).

 

Biobased verf voor duurzaam bouwen

Voor de verfindustrie en de bouw zijn biobased materialen van grote waarde voor de toekomst waarin de economie minder afhankelijk zal moeten worden van fossiele grondstoffen. Biobased verf heeft door zijn natuurlijke eigenschappen aanvullende voordelen op het gebied van gezondheid en comfort. Produceren en bouwen met biobased materialen past volledig binnen een circulaire economie.

 

Duurzaam bouwen is ook duurzaam schilderen. Zo heeft Copperant bijgedragen aan het mHome concept door verf te leveren. mHome is een innovatieve, biobased, modulaire, mobiele, multi-inzetbare woning. De woningen worden gebruikt als noodwoningen, studentenwoningen, mantelzorgunits en kantoren.